Alukönigstahl представя Jansen на изложението BAU 2019 – строителство със стомана и стил

Alukönigstahl

Jansen предлага системи за автентичен ремонт и модерни жилищни сгради с възможно най-малки видими ширини на профилите. Jansen представя на строителното изложение в Мюнхен BAU 2019 две нови системи и подобрения и разширения в съществуващите системи.

AlukönigstahlНовата прозоречна система Janisol Arte 66 е с едноплоскостно и двуплоскостно отваряне  за еднокрили и двукрили прозорци и се комбинира с Janisol Arte 2.0 при 60 мм строителна дълбочина. Максималните профилни размери са ширина до 4.400 мм и височина до 2.300 мм. Новото в системата е скритият обков за тегло на крилото до 180 кг, ефективното сухо остъкляване с нови уплътнения и ефективното сглобавяне на стъклопакета с комплект за закрепване.

AlukönigstahlДруга нова система е Jansen Art 15, с която се реализират тънки неизолирани врати и вътрешнопреградни стени. Предимства на системата са малките видими ширини, строителната дълбочина от 50 мм, максимални размери – ширина до 900 мм и височина до 2.400 мм, тегло на крилото до 100 кг. Предлагат се различни варианти за остъкляване, със стомана или алуминий. Все още не се провеждат тестове за СЕ маркировка.

С новото обектово решение Janisol Arte 2.0 се реализират въртящи се прозорци по вертикална ос с много малки видими ширини на профилите. Предимства на системата при изработка и дизайн са възможност за отваряне наляво и надясно, тестван елемент с размери 1.640 х 1.640 мм и звукоизолация до Rw=42 dB и тегло на крилото до 120 кг.

Alukönigstahl

Подобрения и разширения са разработени за редица съществуващи продукти.

AlukönigstahlПодобренията в системата Janisol Arte 2.0, с коефициент на топлоизолация Uf=2,1 W/m²K и Uw≥1,0 W/m²K, осигуряват по-голяма гъвкавост при планирането и по-ефективна обработка. Иновациите се изразяват в ефективно сухо остъкляване с нови уплътнения, допълнителни три камерни HI статични профили, допълнителна дръжка за прозорец в нов дизайн и нова дръжка за отварящи се навън елементи, оптимизирани 3D панти от неръждаема стомана (без прекъсване на уплътнителя) и нова допълнителна точка на заключване.

Системите Jansen Art са елегантни неизолирани системи за прозорци и вътрешнопреградни стени, които се характеризират с 1-/2- крили едноплоскостни прозорци с отваряне навътре по вертикална ос, едноплоскостни прозорци с отваряне навътре по горна хоризонтална ос и 50 мм строителна дълбочина и възможно най-малки видими ширини на профилите. Максималните размери са ширина до 872 мм и височина до 2.072 мм. Системата е тествана за звукоизолация до Rw=43 dB и е съвместима с Economy 50.

Alukönigstahl

Системният производител прави подобрения и в топлоизолираните си системи за врати и прозорци Janisol HI. Вратите с предлагат с изпитване на взломоустойчивост в съответствие с EN 1627:2011 и клас на сигурност за еднокрили и двукрили врати RC2N, RC2 и RC3, както и антипаник функция по EN 179 и EN 1125 (пълен антипаник). Системата е оптимизирана и с нови многоточкови брави със стандартни и паник-функции B + E, с най-висок клас механична якост 4 ( съгласно EN 1192) и клас на висока трайност 8 (1 милион цикъла съгласно EN 12400). Вратите могат да бъдат проектирани без праг и се характеризират със скрит обков, който включва интегрирани брави, скрити панти и скрити носачи. Прозорците Janisol HI са устойчиви на взлом (тествани съгласно EN 1627:2011) и отговарят на най-високите изисквания за безопасност и дизайн до клас на сигурност RC1N, RC2N, RC2 и RC3 до 2.800 мм височина. Прозорците се предлагат като еднокрили и двукрили, с двуплоскостно отваряне и едноплоскостно отваряне по горна хоризонтална ос, също така са с окомплектовани обкови за лесна поръчка и монтаж.

Alukönigstahl

При фасадните и покривни конструкции Jansen подобрява системата си VISS, която предлага три приложения – VISS стандартно покривно остъкляване с ширина 50+60 мм, VISS стандартна апликационна покривна конструкция с ширина 50+60 мм, съединяване чрез заваряване или чрез болтове и VISS противопожарно покривно остъкляване с ширина 50 мм и RE30-60, REI 30/45/60.

Alukönigstahl

Системата се характеризира с дебелина на запълващия елемент до 70 мм, водонепромокаемост RE 1.200, устойчивост на вятър 2.000 Pa и клас на въздухопропускливост АЕ (750 Pa).

За допълнителна информация може да се обърнете към Alukönigstahl.

Може да харесате още...