Арт трансформация на фасади на 95. СОУ “Проф. Иван Шишманов“ в Подуяне

 В рамките на третото издание на фестивала за градско изкуство – Urban Creatures на фасадите на 95 СОУ „Проф. Иван Шишманов“ в район Подуяне оживяха цветни картини, пресъздаващи нови пространства, светове.
  
Urban Creatures е фестивал, който се фокусира върху градското изкуство (urban art) и оргомното въздействие, което то има върху средата, в която живеем и хората, които я обитват, обясняват организаторите.
Фестивалът стартира на 1 Юни 2013 с проектa АРТ срещу ВАНДАЛИЗЪМ или арт трансформация на 95. СОУ „Проф. Иван Шишманов“ в кв. „Хаджи Димитър”, до стадион Герена. Училището бе избрано, защото има проблем с графити вандализма и което, намирайки се в периферията на столицата посреща доста от предизвикателствата на модерното ни общество.
Върху училището, за период от 7 дни, работиха едни от най-добрите български артисти – NASIMO (NASTE), BOZKO, STEN, 140 IDEAS.
  
   Какво предстои:
  
От 17 до 29 юни 2013г. започва рисуване върху панелните блоковете в кв. „Хаджи Димитър”, рaйон Подуяне. Проектът се нарича „Души в стените” (SOULS IN WALLS).
Най-голямата изненада за почитателите на това изкуство ще бъде възможността да наблюдават на живо работата на едни от желаните и уважавани артисти в света SAINER и BEZT от ETAM CRU (www.etamcru.com).
С подкрепата на Полския институт в София, полските артисти от ETAM CRU заедно с българските артисти – NASIMO и BOZKO ще творят върху 25 метра високите стени на блокове по ул. „Макгахан” в кв.”Хаджи Димитър” в София.
  
Събитието се провежда в подкрепа кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на Културата 2019.

Може да харесате още...