City Clinic избра технологията за врати на GEZE

Geze Сити Клиник

В началото на годината в София отвори врати Сити Клиник – модерна многопрофилна болница, специализирана в най-авангардните методи за диагностика и ендоваскуларно лечение на сърдечно-съдови заболявания. Международно признати лекари, като доц. д-р Иво Петров (Инвазивна кардиология), д-р Валентин Диков (Кардиохирургия), д-р Стефан Л. Стефанов (Съдова хирургия), д-р Асен Петров (Гастроентерология), доц. д-р Лъчезар Пенев (Образна диагностика), доц. д-р Лъчезар Гроздински (Ангиология), ръководят опитни екипи от специалисти. Те, заедно с медицинската апаратура по последна дума на техниката, гарантират високото качество на предлаганите медицински услуги.

Самата идея за създаване на лечебното заведение е да се предложи на пациентите висок клас услуги в една истинска „Болница от Бъдещето”. В унисон с тази идея, инвеститорите избраха да се доверят на техниката за врати на GEZE – водещ световен производител със 150 годишен опит, иновативен лидер в сегмента на тази строителна техника в Германия и в света.

Модерната сграда на City Clinic посреща пациентите си с автоматични врати GEZE ECdrive, които се вписват перфектно в огледалната стъклена фасада и безшумно осигуряват комфорта на преминаващите през входa. ГЕЦЕ се грижи и за улесняване на ежедневната работа на лекарите в Диагностично-Консултативния Център. Плъзгащи врати с механизми Perlan 140 разделят функционалните зони в кабинетите, като същевременно спестяват място, леко и бързо осигуряват широки проходни зони.

Geze GEZE ECdrive

Но бижуто в целия ансамбъл от модерни технологии, намерили място в многопрофилната болница, несъмнено е авангардният операционен блок, изграден по всички норми на международните стандарти. Специализираните чисти помещения – операционни зали и реанимация – са отделени от останалата част на болницата посредством затворен коридор с ограничен достъп. Само оторизираните медицински лица могат да отварят автоматичните врати на панти, задвижвани от оператори GEZE TSA 160 NT Z 2-FL, интегрирани със системата за контрол на достъп. Двукрилите врати са окомплектовани и с интелигентни брави GEZE IQ Lock EL и електрически насрещници IQ eStrike A5000-B. Вратите на операционните също са автоматични, но са плъзгащи и осигуряват ниво на херметизиране, така че в помещенията да се поддържа необходимото ниво на налягане на въздуха. Мощните механизми GEZE Powerdrive PL-HT задвижват крилата със специални повърхности, изработени съгласно най-високите изисквания на световноутвърдените стандарти за специални врати на чисти помещения, задължителни за всяка нова и модерна болница.

Продуктите на ГЕЦЕ са важна част от интериора на най-новата и модерна клиника в България. Целта на тяхното безпроблемно и безшумно функциониране е да улесняват, но и да остават незабелязани в процеса на изключително отговорната и натоварена работа на специалистите в болницата.

Снимките са предоставени с любезното съдействие на Сити Клиник.

Може да харесате още...