Дръжка за врата с плъзгащи се лагери

Eco Schulte

Досега дръжките за врати Randi не можеха да се използват в обществени сгради, тъй като не бяха пригодени за техните по-високи експлоатационни изисквания. Сега за скандинавските дръжки имат актуална техническа версия. В серията Unique дръжките Randi са оборудвани с розетна гарнитура специално за обществени сгради и със системата Eco Schulte за използване в сгради с висока степен на обществен трафик, където може да се очакват и материални щети.

Училищата, сградите за провеждане на мероприятия, железопътните гари или плувните басейни са много посещавани места, където вратите се отварят и затварят безброй пъти на ден. Използването им в такива места е много по-активно, отколкото в частните домове. Когато децата лудуват по време на междучасията в училище, вратата може да се затръшне или дръжките да бъдат дърпани от две страни едновременно. Системите за врати, които са изложени на злонамерено увреждане, какъвто често е случаят с футболните стадиони или обществените тоалетни, са подложени на още по-голямо натоварване. Тук дръжките за врати трябва да са с повишена устойчивост и да издържат не само на интензивна употреба, но и на вандализъм.

Eco Schulte

Системата OGL Click на Eco Schulte отговаря на тези изисквания благодарение на технологията на плъзгащите лагери, която не изисква поддръжка. Комплектът се монтира и демонтира лесно. Съгласно изискванията на DIN-L и DIN-R като част от DIN 107 (обозначение с ляво или дясно в строителството), пантите и шарнирите могат да се монтират както отляво, така и отдясно.

Системата е в съответствие със стандарта за безопасност DIN EN 1906 (ключалки и строителен обков – лостови  и кръгли дръжки за врати – изисквания и методи за изпитване), в който се проверяват свойства като издръжливост, устойчивост на корозия, пожароустойчивост, ъглов момент и отклонение на лостовите и кръгли дръжки за врати. В серията Unique лостовите дръжки на Randi отговарят на изискванията на стандарта по отношение на устойчивостта на корозия в клас 4 с много висока устойчивост на корозия. По отношение на издръжливостта дръжките за врати също отговарят на спецификациите за клас на употреба 4, което ги прави подходящи за използване в обществени сгради с голям трафик. Класът на употреба 4 обозначава сгради, които често са изложени на риск от прояви на агресия или увреждане на имущество, като например футболни стадиони, казарми или обществени тоалетни.

Снимки: Eco Schulte

Може да харесате още...