Две в едно: дограма от дърво и алуминий

Почти няма друга дограма, която да е с толкова добавена стойност, както дървено-алуминиевата PaX. Отвътре излъчва уютната топлина на благородна дървесина, а отвън е защитена от алуминиева обвивка, устойчива на атмосферни влияния. Eлегантната алуминиева повърхност предпазва перфектно дървените прозорци от неблагоприятните външни условия. Независимо дали е с модерен или класически дизайн, тази дограма може да пасне на всеки вкус.

Прозорците са много лесни за почистване и не изискват допълнителни грижи. Освен, че е изключително лесно за почистване, алуминиевото покритие е устойчиво на корозия, стареене и износване.

Системата предоставя почти неограничен избор от цветове RAL или металик нюанси за алуминиевата обвивка. Това позволява прецизно съгласуване на цветовете на фасадата и дограмата.

За вътрешната част, изборът на материал е между бор, смърч, лиственица, дъб и евкалипт.

Панорамните дървено-алуминиеви дограми PaXoptima са завладяващо красиви, със стилни дървени повърхности отвътре.

Тъй като дограмите са изложени на огромни колебания в температурата и влажността, а дървото при тези условия се разширява, различно от алуминия, са поставени особено високи изисквания към свързващите елементи, като са използвани елементите PaX-Flexi-Clip.

Те се поставят върху вече запечатаното дърво и така свързват двата компонента, без необходимост от завинтване. По този начин дървената повърхност остава ненаранена, обезопасена и плътно запечатана.

Налични в продуктовата гама от системи дограми на компанията са всякакви решения за енергоспестяване, звукоизолация, сигурност и комбинации от тях.

Може да харесате още...