Най-дългият стъклен мост в света

Saint-Gobain

Saint-Gobain кандидатства за Книгата на рекордите на Гинес! Решенията на компания за остъкляването на моста Бах Лонг, разположен в планините на Северен Виетнам, могат да допринесат той да се превърне в най-дългия стъклен мост в света.

Висящ на 500 фута над земята с дължина от 2073,5 фута, мостът Бах Лонг (бял дракон на виетнамски) е остъклен с 250 панела на Saint-Gobain. Разположен в близост до град Мок Чау (Виетнам), проектът, чието изграждане започна през 2020 г., кандидатства за вписване в Книгата на рекордите на Гинес като най-дългия стъклен мост в света.

Но истинският подвиг на Бах Лонг не е неговият обхват, а неговата сила. Стъклото с висока разделителна способност SGG Diamant, произведено в World Glass Complex в Шриперумбудур (Индия), е закалено и подсилено. Вградено в ламиниран модул, състоящ се от множество слоеве винил SGP (SentryGuard Plus), които се използват особено в райони, застрашени от урагани и циклони, то има огромна здравина. На всеки панел е приложена керамична обработка против хлъзгане, така че всеки, който е достатъчно смел да премине по главозамайващия мост, да го направи напълно безопасно.

Saint-Gobain

Откриването за обществеността се състоя на 30 април 2022 г., Деня на обединението, който е празник във Виетнам. Днес до 500 души могат да използват здравия и красив мост.

Компанията е представена на българския пазар от Saint-Gobain България.

Снимки: Saint-Gobain

Може да харесате още...