Нова система за дограми осигурява здравословен микроклимат в помещенията

С все по-разпространеното прилагане на модерни дограми и изолационни системи, правилното и редовно вентилиране на помещенията е по-важно от всякога. Ако въздухът в помещенията не се движи, относителната влажност се повишава, което развива микроклимат, благоприятстващ за растежа на мухъл плесени.

Системата REGEL-air®76 е с двустепенно регулиране на налягането, упражнявано от вятъра и осигурява здравословен въздух при затворени прозорци. Тя е на немския производител Profine, с бранд KBE. Новата вентилация REGEL-air®76 има новаторска пружина и работи без ток. Тя може да бъде инсталирана както хоризонтално, така и вертикално в прозореца. Това прави системата идеална дори за малки прозорци (тя може да се монтира на прозорци със дълбочини 70 мм, 76 мм и 88 мм).

Целта на нововъведението е да се постигне баланс между разумна вентилация и минимални топлинни загуби. Така от една страна, се осигурява ефективност при потреблението на енергия, а от друга страна се гарантира равномерен въздушен обмен. REGEL-air® 76 е идеален и за жилищни помещения, които са по-рядко обитаеми, например вили или ваканционни апартаменти.

Може да харесате още...