Остъкляване в рамките на Boutique Design New York

OmniDecor

В рамките на Boutique Design New York(BDNY), едно от най-големите търговски изложения за дизайн, насочено предимно към сферата на хотелиерството и лайфстайла, продуктите на OmniDecor бяха изложени от 13 до 14 ноември 2022 г. на щанд № 954.

Щандът, чието художествено оформление е поверено на дизайнерката Lidia Elisa Covello, е проектиран така, че да демонстрира безкрайните комбинации от цветове, форми и покрития, предлагани от богатата гама на OmniDecor.

Продуктите бяха представени с триизмерни мудбордове и претворени в истински инсталации, които позволяват на посетителите не само да оценят по нетрадиционен начин характеристиките на различните видове стъкло, но и да видят как те взаимодействат помежду си, проправяйки пътя към най-разнообразни архитектурни предложения.

Петте обекта, които съставляват тази колекция, са резултат от съчетаването на различните видове стъкло OmniDecor и артистичните способности на дизайнерката. За пореден път на щанда са показани микроинсталации, в които геометричните форми, абстрактните силуети, цветовете и прозрачността се преплитат, за да изследват творческия потенциал на стъклото.

Основните продуктови линии, представени на изложението, са DecorFlou и DecorOpal.

OmniDecor

DecorFlou комбинира глазура със сатенено покритие, което се произвежда чрез специален процес, разработен от OmniDecor, в резултат на което се получава мека и кадифена повърхност, която е идеално равна и предлага изключителна устойчивост на износване.

Това беше и възможност да се демонстрират качествата на декоративните стъкла DecorFlou Design, които благодарение на селективната сатенена обработка на повърхността, разработена с много внимание към детайлите, могат да бъдат декорирани с най-разнообразни шарки. Умелото съчетание на прозрачна повърхност и повърхност със сатенено покритие създава хипнотизиращи триизмерни ефекти, които се променят с промяна на светлината.

От друга страна, DecorOpal е линията за цветно стъкло на OmniDecor, която се отличава с гланцови или сатенени повърхности, постигнати с бои на водна основа, за да потвърди ангажимента на марката да прилага процеси и да произвежда продукти, които са устойчиви.

Продуктите OmniDecor намират приложение в широк спектър от системи, както за обзавеждане на дома, така и в областта на строителството, особено когато е необходимо да се осигури равномерно, матово и наситено цветно покритие, което е дълготрайно и същевременно деликатно.

Доказателство за това е новият формат на стъклата DecorOpal: безпрецедентният досега размер 2550 x 3210 мм открива допълнителни възможности за използване в света на дизайна. Големите размери на стъклото DecorOpal дават възможност за изработване на компактни модули, които са идеални за вътрешно оформление на хотели, спа центрове или места за настаняване.

Участието в търговското изложение Boutique Design New York, което поставя специален акцент върху обзавеждането и архитектурата на обществени места, връща OmniDecor на международната сцена, което е напълно естествено.

Снимки: OmniDecor

Може да харесате още...