Пет хигиенични врати от Schörghuber за чисти помещения в обществени сгради

Schörghuber предлага врати за чисти помещения, които отговарят на високи хигиенни изисквания, например за училища, медицински и здравни заведения, хотели, офиси или администрации. Ключовата характеристика на тези врати е тяхната устойчивост на силни почистващи препарати.

В момента Schörghuber предлага врати за чисти помещения в пет различни изпълнения:
– вратите от типа Cleanroom Chemicals са химически устойчиви и издържат на почистване, дезинфекция, технологични реактиви и разтворители, използвани за поддържане на хигиена;
– вратите на Cleanroom Biologicals са не само химически устойчиви, но и резистентни на микроби като гъбички и бактерии;
– GMP Cleanroom вратите са специално проектирани за чисти помещения;
– вратите Cleanroom H₂O₂ могат да бъдат дезинфекцирани или обеззаразени с водороден прекис (H₂O₂);
– S2 Cleanroom отговаря на изискванията на нивото на безопасност S2 и могат да бъдат оборудвани допълнително с гореспоменатите врати за чисти помещения в зависимост от обекта, където ще се използват.

В зависимост от оборудването, различните опции могат да се използват не само в обществени сгради, но и в частни лаборатории и помещения с много строги хигиенни изисквания. В зависимост от изискванията на обекта, вариантите могат да се комбинират помежду си. Има различни повърхности и компоненти, от които може да се избира, като например здрава HPL повърхност Cleanroom white, издръжлив и устойчив на удари полиуретанов кант, четиристранно минаващ протектор за кантове или обков от неръждаема стомана.

Във версията специални врати за достъпност без препятствия целият елемент на вратата е тестван и сертифициран съгласно DIN 18040 – при подобни решения, предлагани на пазара, обикновено е налице сертифициране само за отделни елементи като дръжки за вратите или ключалки.

Като опция вратите за чисти помещения на Schörghuber също отговарят на изискванията за защита от пожар T30, дим и шумоизолация до 37 dB и се предлагат с монтиран вграден светлинен отвор.

Може да харесате още...