Profine засилва позициите си на пазара във Великобритания

От 20 май 2020 г. Profine Group, към която принадлежат компании като KBE, Kömmerling и Trocal, придоби мажоритарен дял от активите на британската Aperture Group, някогашната Synseal. На компанията със седалище в Хътуейт (Нотингамшир) принадлежат марки като Legend, Synerjy, Evolve, Caliber Doors, Norvik New Build и WarmCore.

Обединеното кралство традиционно е един от основните европейски пазари на Profine. Досега системният доставчик не е извършвал производство на място – под новото име profine UK Extrusions вече ще стартира такова с повече от 20 екструзионни линии, собствена смесителна инсталация и няколко системи за фолиране и инжекционно формоване. Планира се броят на персонала да се увеличи до 100 души.

Profine възнамерява да продължи дейностите на своята марка Kömmerling, наложена във Великобритания. Отделни продукти от портфолиото на Aperture също ще се предлагат и в други държави.

Д-р Петер Мросик, управляващ партньор в Profine, сподели по повод  сделката: „С тази придобивка ние укрепваме силната си международна позиция и продължаваме историята на успеха си на пазара във Великобритания. По този начин подчертаваме нашата цел да бъдем водеща компания в нашата индустрия на всеки от нашите пазари. Много се радвам да видя нови колеги на борда и сърдечно ги приветствам в семейството на Profine!“

Може да харесате още...