Рууки създаде нова фасада за мола Centrum Galaxy в Шчечин, Полша

Рууки е един от най-важните партньори в проекта за обновяване и разширение на Galaxy Centrum, търговски и развлекателен център в Шчечин, Полша. Новата фасада, изработена от хидроизолационни панели Ruukki Liberta, съчетани със специални стъклени панели, дава отново оригинален и модерен облик на сградата, привличайки вниманието както на клиентите, така и на наемателите.

Galaxy Centrum е построен през 2003 г. в сърцето на Шчечин, град в северозападна Полша с население от над 400 000 души. След 12 години експлоатация, центърът се нуждае от цялостен ремонт. Престижното му местоположение изисква решения, които да възвърнат атрактивния и конкурентен външен вид на търговския център, като едновременно са много функционални и лесни за инсталиране.

Open Architekci, архитектурен офис от Варшава, е автор на проекта за обновяване и разширение на мола. Новата фасада на търговския център е създадена от система от стъклени панели, редуващи се със стоманени хидроизолационни панели Ruukki Liberta в тъмно сиво, сиво и бяло. Фасадните панели, които са високи до 200 см и са с ширина 50 см или 100 см, са инсталирани вертикално. По специално изискване на проектантите Ruukki произвежда и панели с различни дълбочини (30-50 мм). За цялата фасада Ruukki доставя над 5000 кв. м. панели Liberta Grande 102, осигуряващи перфектна плоскост в особено големи размери.

Използваните материали и подреждането им на фасадата напълно променят външния вид на сградата. С новата си фасада от стомана и стъкло тя изглежда свежа и модерна, а самият търговски център се слива добре със съседните високотехнологични сгради, наредени покрай една от главните улици в Шчечин.

Може да харесате още...