Silverlook Evo – нова система за повърхностна защита от MACO


На несъстоялото се най-голямо изложение в света за прозорци и врати Fensterbau Frontale в Нюрнберг през април MACO трябваше да покаже нови продукти и актуализации в своите концептуални творения. Една от най-значимите от редица иновации от MACO е ново поколение повърхностна защита Silverlook Evo със свойства на самовъзстановяване  – „трибологично уплътняване“. Новата повърхностна защита притежава самосмазваща се повърхност, която намалява триенето и корозията, като осигурява дълготрайна защита на фитингите. Както в случая с човешката кожа, която зараства самостоятелно след леки наранявания, нанокапсулите в горния слой служат като резервоар както за смазочни субстанции, така и за защита от корозия. Ако повърхността се повреди, субстанциите, съдържащи се в нанокапсулите, се освобождават и запълват увредената зона.

Silverlook Evo е еволюция, формирана в резултат на дългогодишното натрупване на експертиза в MACO и повърхностна защита чрез вътрешно електро-галванизиране.

Стоманени фитинги и фитинги от сплави от цинк, алуминий, магнезий и мед се галванизират, пасивират и запечатват със слой от нанокапсули. Това осигурява защита срещу нараняване и износване и елегантен равномерен външен вид. Монтажниците приветсват лекотата на работа благодарение на подобрените свойства на плъзгане. Вече не се налага поставянето на смазка, която попада в ръцете им и замърсява работната зона.

Външният вид на повърхностната защита Silverlook Evo не се е променил в сравнение с предишната версия на Silverlook. Производителите могат да превключват към Silverlook Evo без забележими промени в дизайна.

Защитното покритие Silverlook Evo не само отговаря на изискванията за качество, но и на най-новите изисквания на законодателството в областта на опазването на околната среда, напълно без боя и шествалентен хром.

Може да харесате още...