Системи за въртящи се врати от GEZE

Фокусна точка на входната зона

Входната площ е лицето на сградата и на компанията. Поради това е наложително да се потвърди позитивното визуално впечатление чрез безупречната функция на системата на вратата, дори при висока честота на достъп. Въртящите се врати на GEZE отговарят на тези изисквания, както и на планиращите, собствениците и ползвателите на сгради. Системите за въртящи се врати от типа TSA 325 NT позволяват на голям брой хора да преминават през тях лесно и се отличават с първокачествен дизайн. Престижни сгради по целия свят са оборудвани с вградени решения от GEZE Sonderkonstruktionen.

Предимства:
 Индивидуално планиране и производство за всяка сграда
– Типово тестване  на TÜV, съгласно DIN 18650 на всички версии
– Ефективна защита срещу течения, атмосферни влияния и шум
– Подходящ за голям брой посетители
– Престижен вход с отличен визуален ефект
– Акцент върху прозрачността със стъклен покривен вариант
– Висококачествените материали и съвременните технологии за управление гарантират висока ефективност
– Директен монтаж благодарение на високата степен на предварителните заготовки
– Опростена и ефективна настройка на параметрите и следпродажбено обслужване със софтуера GEZEconnects

TSA 325 NT: Стандартно устройство за ръчна или автоматична работа на системи с въртящи се врати
TSA 325 NT BO: Система за въртящи се врати, използвана в аварийни и спасителни пътища с отварящи се врати
TSA 325 NT RC2: Система за въртящи се врати с устойчивост на взлом с автоматично затваряне през нощта
TSA 325 NT GG: Система с въртящи се врати от стъкло за максимална прозрачност

Информация за продуктите
 
Видове задвижвания, брой на крилата на вратите, капацитет на преминаване, размери, разрези за преминаване, минимални височини на покрива

Видове задвижвания

Ръчна въртяща се врата
Използват се ръчни въртящи се врати с диаметър приблизително 3000 mm за сгради с ограничен поток от посетители. По-големи диаметри са възможни (до максимум 3600 мм), но комфортът при употреба е значително намален поради повишеното усилие и повишеното триене на четките. Ръчно задвижваните въртящи се врати се предлагат в 3 и 4-крилни версии, всяка от които е възможна като изцяло стъклен вариант. Вратите могат да се управляват чрез леко натискане. Не са необходими защитни елементи в съответствие с DIN 18650. Има два режима на работа: “Заключени” и “Ръчно”.

Опция: Ограничител на скоростта
Допълнителният ограничител на скоростта противодейства на по-нататъшното увеличаване на периферната скорост веднага след достигане на ограничителната скорост.

Опция: Устройство за позициониране
Допълнителното позициониращо устройство с мотор в тавана или  на пода връща вратата в начална позиция и след минимална сила на ръчна работа, вратата е готова за следващия посетител. Така вратата винаги е в крайна позиция и оставя добре подредено оптично впечатление.

Автоматична въртяща се врата със серво функция  
Този вариант осигурява по-удобно преминаване от ръчната врата, тъй като въртящата се преграда стартира автоматично. За да достигнете скоростта на ходене, въртенето може да бъде преодоляно с ръка. След като сме преминали през вратата, тя продължава да се върти бавно до крайното положение. Скоростите са ограничени, така че да се спазват спецификациите за “нискоенергийна работа” съгласно DIN 18650.

Напълно автоматична въртяща се врата
Напълно автоматичната врата с детектори за движение е подходяща за висока честота на достъп. По този начин тази въртяща се врата предлага максимален комфорт, гладко и безпроблемно преминаване. Тези системи за врати могат да бъдат произведени с максимален вътрешен диаметър от 3600 мм. Автоматичната въртяща се врата се активира чрез детектори за движение отвътре и отвън. При активиране вратата се ускорява и се завърта с автоматична скорост. Автоматичната скорост е регулируема и както времето за закъснение може да се регулира свободно за режимите на работа “лято” (по-дълго време) и “зима” (без забавяне). Като допълнителен вариант може да бъде инсталиран бутон “лица с увреждания” отвътре и отвън на вратата. Когато този превключвател бъде задействан, скоростта на въртене се намалява, за да позволи на ползвателите на инвалидни колички или на хората, които имат трудности при ходене, да преминат през въртящата се врата безпроблемно. Тази намалена скорост може да бъде регулирана. В края на закъснението въртящата се врата намалява скоростта си във всички режими на работа и спира в крайно положение и остава плътно затворена, оставайки всички влияния на околната среда, като например течение, изгорели газове от превозни средства, шум извън сградата.


Брой платна на вратата
Решение за въртяща се врата с 3 или 4 крила
Въртящата се врата с 3 крила има леко намален капацитет на преминаване. Въпреки това, тя предлага по-висок комфорт при употреба, тъй като между крилата на врататаима значително по-голямо пространство. Този по-висок комфорт обхваща най-вече хора с ограничена подвижност, които не могат лесно да се адаптират към скоростта на въртящата се врата. Този тип врата е много подходящ за търговски центрове. Вътрешната ширина на вратата е по-малка от тази на 4-крилната въртяща се врата със същия диаметър. 4- крилната въртяща се врата е класическата версия с най-голям капацитет, подходяща за двупосочен трафик и големи потоци посетители. Благодарение на симетричната конструкция, барабанът на въртящата се врата се затваря с две крила, което води до подобрена защита срещу въздействията на околната среда и подобрен ефект на въздушния капан. Този тип врата има по-голяма широчина на отвора и е оптически много атрактивна поради своята симетрична форма.

Може да харесате още...