Тази приказна къща сред природата е истински дом

Тази хипнотизираща приказна къщичка изглежда като извадена от приказките, но всъщност е един истински дом на сериозни хора. Намира се в Атланта и се състои от три селски стаи, свързани помежду си с окачени въжени мостове и украсени с мигащи приказни светлини. Изработена от регенерирани материали, релаксиращата къща спокойно побира двама.

Петер Баху, бивш изпълнителен директор на Greenpeace и настоящ изпълнителен директор на Мрежата за действие за климата е проектирал и построил усамотения дървесен дом след шест месеца планиране и шест седмици строителство. Въпреки, че триото дървесни къщички първоначално са били замислени като място, където Баху да се усамотява и да живее по-затворен живот далеч от своя модерен дом, той решил да го отвори за обществеността – чрез Airbnb, където къщичката може да се наема за нощувка. Вдъхновен от работата му в еко-общността, Баху е изработил дървесните къщички от рециклирани материали, включително 80-годишни прозорци, спасен от храм в Южна Каролина.

Баху е нарекъл този дом „Ум, тяло и дух“ и всяка от стаите има своята уникална идентичност. „Умът“ служи като хол с уютни места, селски масичка за кафе и други старинни дрънкулки, събрани от битака. „Тяло“ съдържа спалнята с кревета на колелета, който може да се плъзне върху специална платформа, за да позволи на гостите да спят под звездите и  до ромолящата рекичка. Третото пространство, „Дух“, кръгла палуба с кът за десет човека, построена около 150-годишно борово дърво.

greentech.bg

Може да харесате още...