Тихоокеанският аквариум в Лонг Бийч, Калифорния, с уникална стъклена фасада

Aquarium 1

Стъклото е може би един от най-важните елементи в съвременния архитектурен дизайн. То осигурява не само здравни ползи за обитателите на сградите, но също така дава възможност на дизайнерите да създават отличителна естетика. В Тихоокеанския аквариум в Лонг Бийч, Калифорния, стъклото е в основата на дизайна. Използването му е перфектно комбинирано с темата на един от най-популярните аквариуми в Северна Америка.

Тихоокеанският аквариум представя 12 000 същества, които населяват най-големия и най-разнообразния воден резервоар на планетата – Тихия океан. Фасадата е толкова спираща дъха, колкото е и вътрешното съдържание на структурата. Зашеметяващата стъклена обвивка покрива по-голямата част от сградата и ѝ придава гладък вид, наподобяващ океан. Приближаващите се посетители дори от разстояние усещат, че вървят към морския свят.

Изцяло стъклената фасада с площ от 1672 кв. м. е проектирана от EHDD Architecture. Фасадните панели са изработени от Starphire Ultra-Clear® стъкло от Vitro Architectural Glass с киселинно ецвано покритие Walker Textures® Velour от Walker Textures®. Комбинацията от гравирано покритие с ниско съдържание на желязо премахва отблясъците. Допълнително предимство на избраното стъкло е предотвратяване на евентуални сблъсъци на птици в сградата, благодарение на нулевото отразяване на заобикалящата растителност.

Може да харесате още...