Безопасност и стил със защитни парапети Schüco

Schüco

Индивидуалните потребности на клиентите за жилищни помещения, пълни със слънчева светлина, поставят нови предизвикателства към архитектите и дизайнерите. Прозорците и вратите имат значително влияние върху формата и дизайна на фасадата.

С тенденцията за елементи с височината на помещението се увеличава и необходимостта от защита от падане. В допълнение към своите пластмасови системи за прозорци, Schüco разработи решения за комбинираща се защита от падане чрез парапет и стъкло. Използваните алуминиеви профили позволяват почти неограничена дизайнерска свобода, тъй като те могат да бъдат адаптирани към индивидуалния цвят на прозореца, като се използват всички RAL и анодизирани цветове. Така защитният парапет и прозорецът предлагат перфектна завършена визия.

Като лицензиран представител на бранда Schüco, фирма Alukönigstahl предлага на българския пазар защитните парапети в три възможни варианта: стъклен, тръбен и комбиниран. Те са приложими за пластмасовите прозоречни системи Schüco LivIng, Schüco Alu Inside SI 82, Schüco Corona SI 82 и Schüco Corona CT 70, както и за системата Schüco TopAlu. Предлага се допълнителна свобода за елементите на прозореца чрез интивидуално цветно покритие.

Варианти 

Schüco

Вариант стъклен парапет

Schüco

Снимка – стъклен парапет разрез

Прозрачната и следователно незабележима защита от падане, изработена от стъкло, позволява ясен изглед, а в същото време зрително фасадната обвивка не е нарушена.

Вариант тръбен парапет

Schüco

Снимка – тръбен парапет разрез

Тръбният парапет е подходящият избор за индивидуални акценти върху сградата. Възможността да се променя разстоянието между тръбите, както и възможността да се използват тръби с различен диаметър, позволява широк набор от дизайнерски решения.

Комбиниран вариант парапет

Schüco

Снимка – комбиниран парапет разрез

Благодарение на гъвкавостта на системите за защита от падане на Schüco, могат да се инсталират и комбинирани версии. С комбинацията от стъкло и тръбен парапет, прозрачността и функционалността се сливат в едно цяло.

Много скоро предстои Alukönigstahl България да представи и новия вид парапет, който ще е с вертикални профили. Подробна информация за предлаганите парапети Schüco можете да получите, като се свържете с фирма Alukönigstahl, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

За повече информация – Алукьонигщал.

Може да харесате още...