Университетът в Кеймбридж избра Suntuitive Dynamic Glass

Cambridge 1
Suntuitive® Dynamic Glass продължава да се разширява в световен мащаб с инсталирането на Dynamic Fins стъкла в сградата на факултета по строително инженерство към университета в Кеймбридж. Институцията е основана през 1209 г. и разполага с 31 колежа, 150 факултета и повече от 100 филиала. Сега този известен университет добавя към комплекса си сграда, която извежда устойчивостта и енергийната ефективност на ново ниво.

„Сградата на факултета по строително инженерство е проектирана в съответствие с най-високите екологични стандарти и включва някои характеристики на най-новите иновации в технологиите за мониторинг на инфраструктурата и сградите като част от инженерния дизайн. Това е и първият проект, който е оборудван с термохромни стъклени ребра отвън. Прозорците Suntuitive® Dynamic Glass потъмняват с повишаване на температурата и интуитивно позволяват проникването на дневна светлина, като същевременно ограничават ултравиолетовата светлина и отблясъци в помещенията. Това позволява да се поддържа най-добрата температура и комфорт в сградата.“, споделя Джон Дюган, директор на Prism Architectural – компанията, осъществила остъкляването на сградата.

В допълнение, тази сграда има и други важни технологични постижения като например:
стратегически разположени сензори, осигуряващи обратна връзка в реално време относно температурата, влажността и нивата на въглероден диоксид;
сградни елементи, които позволяват разглобяването и повторното им използване, включително стоманената конструкция, която е захваната с болтове, а не са използвани заварки;

Dynamic Glass Suntuitive е водещ иноватор в производството на динамично самооцветяващо се стъкло с повече от 500 инсталации в повече от 30 държави във всички сегменти на строителната индустрия. Монтира се лесно и не изисква никакви проводници, сензори или контролни пултове и започва да функционира веднага.

Може да харесате още...