Управление на прозоци с гласова команда от Schüco

Немската фирма Schüco обяви за края на 2018г. въвеждане в експлоатация на системата за гласово управление на прозорци TipTronic-SimplySmart. Компанията от Билефелд ще разчита на езиковия асистент на Amazon „Alexa“ и ще свързва автономна за сградата Cloud система със също така автономна за сградата „Building Skin Control“ (BSC) система. Инсталацията ще се извършва посредством интуитивно конфигуриране на приложението Alexa-App, така че да могат да се задават персонализирани гласови команди за управление на прозорците през Cloud системата.

Докато управлението с гласова команда ще работи само дотогава, докато подаващият гласовата команда е в сградата, приложението BSC ще позволи задаване на команди за елементите от прозореца от разстояние.

В допълнение, системата ще се поддържа от партньори на Schüco независимо от местоположението като по този начин ще се спестяват време и средства. Достъпът ще се осъществява чрез „Engineering Tool Au­to­mation-Software“ (ETA-софтуер), който ще позволява конфигуриране, управляване и обновяване на софтуера за елементите на прозореца през IP-Gateway. От съображения за сигурност, при отдалечен достъп, автоматизацията ще се потвърждава ръчно от потребител или, при липса на активност за определен период от време, връзката ще се прекъсва автоматично. Интегрираният алгоритъм за криптиране между IP-Gateway и Cloud системата отговаря на най-новите стандарти за безопасност като обмена на данни е толкова сигурен, колкото при онлайн банкиране.

В системата могат да бъдат свързани един с друг до 30 прозореца. Сензорна поддръжка ще осигурява индивидуално управление на системата по предварително дефинирани от потребителя критерии, например автоматично затваряне на прозорците при дъжд, проветряване на помещенията в определено време, заключване на отварящите елементи при отсъствие на хора в сградата.

Наборът от сензори включва детектори за вятър и дъжд, вътрешни и външни температурни датчици, детектори за движение, както и датчици за качеството на вътрешния въздух (VOC).

Може да харесате още...