Въртяща се врата Air-Lux

Air-Lux

Въртящата се врата Air-Lux е система за отваряне с централна или странична ос на въртене, която позволява много големи крила на вратите от стъкло и други материали. Това е очарователна алтернатива на конвенционалните люлеещи се врати, особено за входни зони с големи отвори.

Гарантирано е 100% уплътняване.

Функцията за отваряне на шарнирните врати е нова, но това което познаваме, е въздушната уплътнителна система Air-Lux. Плътността се осигурява от две периферни, надуваеми пръстеновидни уплътнения, които са напълно интегрирани в алуминиевите профили – без слаби места в ъглите и без съпротивление на триене, както се получава при системите с конвенционални уплътнения с четки.

Размер на вратата до 15 м².

Колкото по-голяма е въртящата се врата, толкова по-впечатляващ е ефектът при отваряне. Препоръчва се максимална площ от 15 m² (три метра широка, пет метра висока). Максималното тегло на шарнирните врати Air-Lux е приблизително 1500 кг, а ние монтираме дебелини на стъклото до 60 мм. При поискване вратите могат да бъдат произведени с аларма или защитно куршумоустойчиво стъкло.

Разнообразна материализация.

Air-Lux произвежда крила на врати от всички възможни материали и повърхности. Независимо дали става въпрос за стъкло, специално дърво, архитектурен бронз или камък. Сърцевината винаги се състои от висококачествени, топлоизолирани алуминиеви профили, които след това се облицоват с желания материал.

Сигурност – механична и електронна.

Въртящите се врати Air-Lux имат общо четири електромеханични заключващи точки, както и двете точки на завъртане, които са свързани към неподвижната част чрез лагери. Електронните компоненти за наблюдение на затварящото положение и заключването на вратите позволяват удобно управление и наблюдение на шарнирната врата чрез  услуги като алармена система, система за управление на къщата и др. Те могат да се използват и с мобилни устройства като смартфони и таблети.

Експлоатация.

Отварянето отвътре се извършва за предпочитане чрез бутон, който е вграден във вертикалния профил на рамката. Отвън управлението става по избор чрез ключов превключвател, скенер за пръсти или цифров код. Когато бутонът се натисне при затворена врата, двете въздушни уплътнения се изпразват и заключващите болтове се прибират. Системата за затваряне, вградена в профила на вратата, осигурява безшумно, независимо затваряне. Когато бутонът се задейства в отворено състояние, заключващите болтове затварят елемента, като в същото време напомпват въздуха в уплътненията и перфектно уплътняват елемента.

Може да харесате още...