Glas Trösch планира да придобие нидерландската група Scheuten Glass

Glas-Troesch-1

Glas Trösch, швейцарска семейна компания, възнамерява да придобие Scheuten International B.V., базирана в Нидерландия, от частния инвеститор Value Enhancement Partners. Сделката подлежи на одобрение от антимонополните органи. Консултации се провеждат и с работническия синдикат.

Придобиването включва цялата група Scheuten, включително всички дъщерни дружества в Нидерландия, Германия и Белгия и всички техни служители. Цената на транзакцията не е разкрита. Придобиването няма да доведе до промени в персонала, текущите бизнес дейности и бизнес партньорите на Scheuten. Нидерландската компания ще продължи да се фокусира върху основните си дейности: производство на изолационно стъкло и индустриално базово стъкло.

След финализиране на сделката Glas Trösch ще разшири пазарната си дейност в региона на Бенелюкс и ще разшири продуктовото си портфолио. „Scheuten е идеален за нас. Компанията поддържа силна пазарна позиция в региона и предлага много интересен бъдещ потенциал“, споделя Фабиан Цвик, изпълнителен директор на Glas Trösch.

Може да харесате още...