Надеждно фиксиране на прозорците при вятър

Компанията Roto Frank представя ново решение в продуктовата си линия за окачени прозорци, които се отварят навън – редуктор на отварянето. Ключовият елемент на конструкцията е многофункционалният фиксатор, с който крилото се закрепва стабилно в желаното положение. Той предотвратява разтърсването и люлеенето на крилото на прозореца при силен порив на вятъра.

Продуктовата гама на Roto FS Kempton включва ефикасни панти, редуктори и аксесоари за прозорци от PVC, алуминий и дърво с тегло до 180 кг.

При прозорците с отваряне навън вградените пневматични панти ограничават възможния ъгъл на отваряне на прозореца и гарантират, че крилото стои стабилно, отворено под всякакъв ъгъл. В резултат на това, пневматичните панти гарантират непрекъснато движение и наблюдение на прозоречното крило. Освен това тези прозорци имат изключително висока непропускливост на фугите, особено ако прозорецът е изложен на силни ветрове.

Предлагат се два вида пневматични панти за различни области на приложение: висококачествените феритни стоманени модели могат да се използват в зони, в които не се изисква устойчивост на корозия, а версията от аустенитна стомана се препоръчва за крайбрежни или силно индустриализирани райони.

Може да харесате още...