Невероятната фасада на хотел Riu Plaza

Vetrotech

Хотел Riu Plaza и добавеният към фасадата му стъклен куб се превърнаха в архитектурна забележителност в непосредствена близост до прочутия Ку’дам, внасяйки свежа светлина и цветни акценти в квартала. Бившата офис сграда от 70-те години на миналия век преминава през мащабен ремонт и през 2015 г. е превърната в 4-звезден хотел след няколко години, в които е била неизползвана.

В стъкления куб над входа се помещава впечатляваща конферентна зала, покрита с червеникава дървена обвивка с многоъгълни прозорци, които осигуряват поверителност при бизнес срещи, като същевременно пропускат естествена дневна светлина в помещението. Прозорците на конструкцията тип стая-в-стаята изискват клас на огнеустойчивост E30 поради връзката им със съседното фоайе. Пожароустойчивото стъкло Contraflam Lite е идеалното решение за тези изисквания, тъй като отговаря на класификацията E30 и освен това има отлични топлоизолационни свойства, покриващи клас EW в случай на пожар.

Vetrotech

Производството и монтажът на стъклата са най-трудната част от проекта, тъй като всички стъкла имат различни размери и форми и трябва да бъдат монтирани с кранове директно от улицата в предварително инсталирана дървена конструкция. Сега Riu Plaza излъчва нова елегантна и изчистена харизма и представлява вдъхновяваща архитектура в столицата на Германия.

Производство на изцяло персонализирани форми на стъкло, като нито едно стъкло няма същите размери като останалите.

Компанията е представена на българския пазар от Александър Трифонов, 0887979164, trifonovsolutions@gmail.com.

Снимки: Matthias Enter, EnterStudio

Може да харесате още...