Alukönigstahl представя вентилационните системи Schüco

Алукьонигщал

Децентрализираната вентилация има много предимства за строители, архитекти, производители на дограма и потребители. Със своята интеграция в прозорци или фасади, където площта при окачените тавани е прекалено малка за друг вид вентилация, вентилационните системи на Schüco са идеално пригодени за модернизиране на сгради. Краткият път на въздушния поток води до нисък разход на енергия и оптимална чистота на въздуха, а възможността за интегриране в единични помещения дава предпоставка за индивидуално настройване в зависимост от потреблението.

Вентилационна система Schüco VentoFrame

Алукьонигщал

Вентилационната система Schüco VentoFrame е интегрирана почти невидимо в касата на прозореца, саморегулираща се вентилация. Системата се вгражда в тънки профилни ширини на прозорци и в плъзгащи се врати. Благодарение за саморегулиращите се външни клапи, системата реагира съобразно промяната във ветровото натоварване и гарантира контролирана вентилация на въздуха, без да се усеща течение в помещението. Системата се характеризира с гъвкав монтаж от отделни части, налични на склад, силно редуциран шум на работа, чрез вграждане на абсорбиращи шума елементи.

Вентилационна система Schüco VentoTherm Twist

Новата децентрализирана вентилационна система Schüco VentoTherm Twist за интегриране в прозорец с извеждане, вкарване и рекуперация на въздуха, контролирано и съобразно помещението, вентилира въздуха, без да е необходимо отварянето на прозореца. Системата се монтира както хоризонтално, така и вертикално в прозоречните системи на Schüco, от серия AWS 70 до серия AWS 120, без да се нарушава целостта на строителния обект и без да е необходимо предварително проектиране.

Вентилационна система Schüco VentoLife

Алукьонигщал

Schüco чрез своята система – Schüco VentoLife – разработват вентилационна система с многостепенен вентилационен филтър, специално за жителите на високо замърсени градове. Schüco VentoLife доставя жизненоважния кислород незамърсен. Дори при голям смок малките вредни частици се отстраняват. Също така и при непроветрено помещение въздухът е ефективно пречистен и не е необходимо допълнително използване на уреди за пречистване на въздуха. Сензорно управлявана клапа дозира входящия въздух отвън според нуждите за оптималното качество на въздуха в сградата. Schüco VentoLife се интегрира скрито в прозореца (в профилните системи за прозорци от Schüco AWS 50 до AWS 75 SI+ и Schüco AWS BS.SI+ ), както и при касата за вграждане при фасадната система Schüco FWS. Системата може да се използва както в офис сгради, така и в жилищни сгради, благодарение на факта, че филтърът и вентилационната функция не са зависими от вида на помещението. Системата не само допринася за здравословния начин на живот, но и за повишаване на стойността на недвижимия имот.

Вентилационна система Schüco VentoAir

Алукьонигщал

Системата Schüco VentoAir е саморегулираща се вентилация чрез специална клапа, вградена във фалца на крилото. Тя се монтира бързо и лесно във фалца на прозореца и осигурява ефективна вентилация без рекуперация. Саморегулиращата се клапа Schüco VentoAir реагира на промяната в налягането и осигурява контролирана вентилация без да се усеща полъх в помещението. Възможно е вгражденето в каси със строителна дълбочина 70 мм и 75 мм. Дебитът на вентилацията е от 1-10 m3/ч, в зависимост от разликата в налягането. Системата спомага за защита от влага в помещението и изисква малка инвестиция.

Вентилационна система Schüco VarioAir

Алукьонигщал

Schüco VarioAir е регулируема и непрекъсната, вградена в прозореца, вентилация, която е подходяща за жилищни сгради. Благодарение на саморегулиращата се вентилационна клапа, системата реагира на промените във ветровото натоварване около и върху сградата и по този начин се грижи за контролираната вентилация на въздуха без наличието на въздушно течение. Системата е подходяща за опростени вентилационни концепции без рекуперация на въздуха. Тя изисква малка инвестиция и е подходяща за елементи със строителна дълбочина до 205 мм. Вентилацията се характеризира с 5-степенно ръчно регулиране на достъпа на въздух, опция за вграждане на шумоизолация и интегриране на почистваща се защита от насекоми.

Вентилационно крило Schüco AWS VV

Алукьонигщал

Schüco AWS VV е плътно вентилационно крило с видима ширина от 300 мм, 250 мм и 170 мм, което може да бъде интегрирано вертикално или хоризонтално при строителна дълбочина на профилите между 65 мм и 90 мм. Системата се предлага с ръчен или с механизиран обков Schüco Tip Tronic. Механизираният обков дава възможност за автоматизирано нощно охлаждане и реализиране на вентилация на въздуха чрез сензори. Предимства на системата са избягване на би-металния ефект чрез раздвижена връзка, тествана безопасност при употреба според DIN 13126-5, наличие на капачки и мултифункционални ъгли, безопасност при влизане с взлом и висока непромокаемост, също и при екстремни зимни условия.

Със своята многообразна гама от продукти за децентрализирана вентилация Schüco отговаря на висококачествените изисквания за модерна архитектура и енергийна ефективност от страна на инвеститори и потребители.

За контакт и повече информация – Alukönigstahl.

Може да харесате още...