Нова централа на ФБР във Флорида ще е напълно самоподдържаща се до 2030 г.

Новата централа на ФБР във Флорида наскоро бе завършена и носи внушителна комбинация от поразителен дизайн и устойчива архитектура. Архитектите от Krueck + Sexton са създали сградата с три основни цели: намаляване на потреблението на енергия и ресурси, високо-производителни въздушни, темепратурни и метеорологични бариери и достъп до локални възобновяеми ресурси. И изглежда, че са успели и с трите.

Околният пейзаж включва възстановени влажните зони и растителност, типична за Евърглейдс, обяснява Марк Секстън от архитектурното студио. Krueck + Секстън. Възстановените влажни зони са разположени в западния двор и не са достъпни за обществеността. Източният двор съдържа басейн и традиционно местно озеленяване.

Фасадата на конструкцията е изградена изцяло от изолиращи прозорци, които могат да издържат на урагани и изключителна жега. Те позволяват на дневната светлина да осветява инериора, но покритията на стъклата и металните слънцезащитни екрани предотвратяват отблясъците вътре. Покривът е „украсен“ с фотоволтаични слънчеви панели. Те покриват 20% от общото потребление на енергия на сградата и вероятно ще позволят се постигне на платинен LEED сертификат. Тези компоненти, наред с плановете за бъдещите устойчиви допълнения към сградата, би трябвало да помогнат за постигането на целта съоръжението да стане изцяло нулево-енергийно до 2030 година.

greentech.bg

Може да харесате още...