Плъзгащ се прозорец от висок клас, избран за „Продукт на годината“

В рамките на немския конкурс „Къщи на годината 2020“, плъзгащият се прозорец от висок клас cero на Solarlux бе обявен за продукт на годината. Сero убеди журито в категорията „Прозорец“ с изчистения си дизайн и множество функции.

Той създава уникално отворено усещане за пространство, тъй като отделните елементи на стъклата могат да бъдат с височина до 6 м и обща площ 15 м². Процентът на пропусканата дневна светлина е 98.

Многофункционален плъзгащ се прозорец

Със своите плъзгащи се и неподвижни елементи, както и с подвижните си ъгли,  компонентите на системата от cero могат да се комбинират почти без ограничения и да разкрият удивителни степени на свобода в дизайна при изпълнение на всякакви проекти.

Дори при много големи стъклени елементи, профилната фуга остава 34 мм. Топлинната изолация, подходяща за пасивни къщи, много добрите сертифицирани показатели за натоварване при вятър и устойчивост на дъжд, както и високата защита срещу кражба, съгласно RC3, са комбинирани в една система и правят cero многофункционален плъзгащ се прозорец, който може да се използва във всички видове сгради.

Възможно е изцяло автоматично управление

Благодарение на усъвършенстваната технология на движение, един плъзгащ се елемент с тегло до 1000 кг все още може да се премества ръчно без никакви проблеми. В допълнение, моторизираната версия позволява изцяло автоматизирана работа, включително електромеханично заключване и отключване.

Може да харесате още...