Алукьонигщал България стартира поредица от онлайн семинари Alukönigstahl Digital Academy

Alukönigstahl Digital Academy

Водена от мисълта да е полезна на партньорите и колегите си, Алукьонигщал България стартира своя поредица от онлайн семинари, свързани с иновациите в предлаганите от нея системи, под надслов “Alukönigstahl Digital Academy“.

На 29.09.2020 г. се проведе първият уебинар за архитекти на тема „Иновации в плъзгащи системи Schüco“. Лектор беше инж. Тодор Димитров – технически консултант в Алукьонигщал и сертифициран експерт за пасивни къщи. На фокус бяха иновациите в плъзгащите системи Schüco ASE 60/80.HI, Schüco ASE 67 PD (Panorama Design), Schüco ASS 77 PD (Panorama Design).

Alukönigstahl Digital Academy

Schüco е безспорен световен лидер в разработването на конструкции за остъкляване от алуминий и пластмаса. Компанията непрекъснато разработва и усъвършенства своите системи с цел да отговори и на най-амбициозните изисквания и с това да налага тенденции в строителния бранш.

Като лицензиран представител на марката за България, повече от 60 години фирма Алукьонигщал е партньор със Schüco и продуктовото й портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

Новаторската платформа плъзгащи системи Schüco ASE 60/80.HI поставя нови стандарти в областта на комфорта и дизайна със своя безбариерен праг, малка видима ширина на зоната на застъпване на крилата и скрит централен канал за обкова. Плъзгащите врати могат да бъдат изпълнени с максимални ширини на крилата от 3200 мм х 3500 мм и тегло 500 кг при ръчно задвижване и 600 кг при моторизирано задвижване TipTronic.

Alukönigstahl Digital Academy

И двете системи Schüco ASE 60 и Schüco ASE 80.HI се предлагат с две функции: като плъзгащи системи и като системи тип плъзгане с повдигане. Чрез своята разширена изолационна зона те предлагат максимална топлоизолация с възможност за стъклопакет с дебелина съответно до 40 мм и до 60 мм в рамките на конкретните строителни дълбочини.

Платформата за плъзгащите се системи Schüco ASE 60/80 в момента е единствената по рода си система на пазара, при която един и същи вид обков може да се използва както при плъзгащи се врати, така и при врати с отваряне с повдигане и плъзгане.

При плъзгащата система Schüco ASE 67 PD (Panorama Design) могат да бъдат реализирани елементи с размери до 3200 мм х 3000 мм и тегло до 400 кг. Рамката е конструирана по такъв начин, че голяма част от нея се „скрива“ в стената. Прагът е безбариерен и позволява безпрепятствено преминаване. Крилото позволява да бъде използван стъклопакет с максимална дебелина от 49 мм.

Alukönigstahl Digital Academy

Уникалното при системата Schüco ASE 67 PD е, че тя има модулна структура: различните видове крила могат лесно да се комбинират с два типа рамка. При варианта с ширина 90 мм цялото крило е вградено в рамката, а 57-милиметровата тясна версия изисква по-малко място и затова е идеална за проекти с цел реновация.

Носител на престижни международни награди за продуктов дизайн iF gold award 2012, както и red dot award за най-добър дизайн на годината е плъзгащата система Schüco ASS 77 PD (Panorama Design).

Alukönigstahl Digital Academy

Тя е подходяща за прилагане при по-големи размери на светлите отвори, като предоставя максимална трансперантност. Крилата могат да бъдат с максимални размери 3200 мм х 3500 мм и впечатляващо тегло до 500 кг. Дизайнът се характеризира с минимални ширини на профилите и каса, която се вгражда в конструкцията на сградата. Освен с дизайн, алуминиевата плъзгаща система се отличава и със своята отлична топлоизолация, отговаряща на стандарта за пасивни къщи, стъклопакетът може да бъде с максимална дебелина до 60 мм.

Следващият уебинар от “Alukönigstahl Digital Academy“ ще се състои на 28.10.2020 г. от 10,00 часа до 11,30 часа на тема: „Тенденции във вентилационните системи Schüco“.

За повече информация –  Алукьонигщал.

Може да харесате още...