Покривни прозорци със стъклена стряха

Покривните прозорци Еaves Flushglaze на британската компания Glazing Vision оформят прозрачна стряха в сградата. Прозорецът се състои от две или повече стъклени секции, монтирани във вертикални и хоризонтални равнини, съединени със структурно силиконово уплътнение. Тази прозоречна система е проектирана да бъде инсталирана в рамките на стрехите на сградата, като се използват стандартните детайли за стена Flushglaze, за да я фиксират здраво към стените.

В интериора прозорецът Flushglaze със стряха осигурява панорамна гледка навън и към небето, което води до безпроблемен преход между интериора и екстериора. Прозорецът за стрехи често се използва за оформяне на остъклена връзка между две сгради, а за по-амбициозните архитектурни проекти се предлагат поръчкови опции, изработени по индивидуален проект.

Glazing Vision са работили в сътрудничество с архитектите, за да създадат продукт, който може да се използва както в жилищни, така и в търговски сгради. Вече има проектирани и построени обекти, които са високи няколко етажа и с дълбочина до 20 метра, като се използва вариант с няколко части на прозореца Еaves Flushglaze.

Вижте също...