Продължава интересът към схемата за саниране на жилища

Продължава интересът на собствениците на многофамилни жилищни сгради за подготовка на проекти за саниране на блоковете. Това коментира за Дарик заместник-министърът на регионалното министерство Николай Нанков. Той подчерта, че остава важен фактор необходимостта от 50% съфинансиране на проекта. Останалата половина от парите ще бъдат поети от регионалното министерство.

Зам.-министър Нанков припомни, че при постигнато съгласие между собствениците в сградата, одобреният проект се съфинансира от МРРБ. Най-много искания за включване в схемата има от София. Очаква се краят на зимния сезон, когато по думите на Нанков, след сметките за парно и ток през отоплителния сезон хората започват да мислят по-прагматично.

„И ние, и вие си даваме сметка, че средствата са прекалено малко, тоест няма да решим кардинално проблема, но начертаваме добрия път. Дай боже, все повече хора да осъзнаят необходимостта да подобрят енергийните параметри на жилищата. Освен че ще са по-топли през зимата и по-хладни през лятото, те ще са и по-уютни, и по-красиви. Ще паднат и сметките за ток. Това е инвестиция с ясен и измерим срок на възвръщаемост“, каза зам.-министърът.

dariknews.bg

 

Може да харесате още...