Velux разширява портфолиото си за покривни прозорци

Velux

Velux разширява гамата си от покривни прозорци за плоски и наклонени плоски покриви в неотопляеми помещения като гаражи, работилници, складови помещения и стълбища. Добавени са два димни отвода и три нови аксесоара.

Velux

Държавните строителни разпоредби (LBO) изискват напречното сечение на димните отводи във вътрешни стълбища да бъде най-малко един квадратен метър. Двата нови димни отвода от новата гама позволяват на архитекти, проектанти и майстори да отговорят на тези изисквания.

Покривният прозорец „Rauchableitung“ е с размери 120х120 см и има ъгъл на отваряне приблизително 30°. Комбинираният прозорец е с ъгъл на отваряне около 85° и комбинира в един продукт път за евакуация и отвеждане на дим. Предлага се в размери 120х120 и 150х100 см.

И двата варианта за отвеждане на дима подпомагат пожарната при гасене на огъня. За тази цел се предлага подходящ център за контрол, който е съвместим с основните контролни точки, бутоните за вентилация и детекторите за дим на Velux.

Нови аксесоари.

Velux

Два нови аксесоара и нов основен елемент обещават по-голяма гъвкавост. Инсталирането на покривни прозорци дори на плоски покриви с дебел слой изолация или на зелени покриви е възможно, благодарение на бордюр с височина 50 см, изработен от подсилена със стъклени влакна пластмаса.

Новият алуминиев пръстен ZCJ 0000 улеснява подмяната на старите капандури, като същевременно запазва подструктурата. Предлага се във всички размери от 60х60 до 120х120 см.

Ако впоследствие решите да преобразувате фиксирания прозорец в прозорец с електронно управление, можете да използвате комплекта рамки ZCJ 1210. Към доставката е включен и двигател с напрежение 230 волта.

Velux

Може да харесате още...