Интелигентни врати и прозорци на Fensterbau Frontale

Специалната изложба “Интелигентен дом с прозорци + врати” беше един от акцентите на току-що завършилото изложение Fensterbau Frontale в Нюрнберг. След като автомобилният свят разви автономното шофиране, а комуникацията в ежедневието ни е почти изцяло дигитализирана, тези технологии сега намират своето място и в сградите. Обитателите и собствениците на недвижими имоти биха искали да имат и в своите домове комфорта и безопасността, които използват в професионалния свят или в колата си.

Технологичният напредък в изграждането на елементи за контролиране на новите “умни къщи” върви с бързи темпове. Управлението и контролът на различни елементи от къщата стават възможни чрез приложения за смартфони със значително опростен интерфейс. В същото време обаче съществуват сериозни резерви срещу използването на новите технологии в сектора на строителната индустрия.

Ето защо целта на специалната изложба “Интелигентен дом с прозорци + врати” беше да демонстрира лекотата на планиране, използване и конфигуриране на сензори, задвижващи и контролни механизми, предназначени за използване при входната врата, прозореца, фасадата, засенчващото устройство и плъзгащите се врати.

Посетителите на изложбата можеха да видят на живо как се извършва монтажът и конфигурацията на електронните компоненти и да изпробват връзката им с контролната система (приложението за смартфон). Предлагаха се и съвети за избор на подходящи системи и компоненти, както и информация за системите за управление, налични на пазара. Експертите от Института за прозоречна техника в Розенхайм и изложителите предоставиха и информация за съответните стандарти, закони, процедури за изпитване и безопасност и сертифициране на електронни и автоматични компоненти.

Вижте също...