Нова фасадна система от неръждаема стомана

С вдъхновение от природата, немската компания NOVO-TECH Trading създава материала megawood, който отлично съчетава най-добрите свойства на различни суровини. Основната му съставка е до 75% дървесни влакна, които се обработват заедно с каменни гранули, полимери и екологично чисти добавки, за да се получи материал с висока якост и с изключително плътна повърхност. Всички компоненти на системата могат да се рециклират и могат да бъдат използвани обратно в продуктовия цикъл.

Новата фасадна система Megawood съчетава структурните предимства на вентилираната окачена фасада с уникалните свойства на този материал на база на естествени влакна. Фасадната система е стабилна на механично натоварване и е с многофункционален дизайн. В допълнение нова система за инсталация на елементите гарантира бърз и лесен монтаж.

Уникалният продуктов акцент на фасадната система е находчивата, рециклируема конструкция от неръждаема стомана. С помощта на заключващи скоби панелите се щракват в специални профили от неръждаема стомана, където те са здраво закрепени чрез интегрирани задържащи пружини. Дължината и широчината на панелите се регулират гъвкаво с конвенционалните инструменти. Профилите могат да се монтират хоризонтално или вертикално като дори и комбинацията от различни формати е лесна за изпълнение.

Ниското тегло на компонентите улеснява работата и транспортирането на системата и гарантира възможно най-малко вложения за труд. Първото официално представяне на окачената фасада се състоя в рамките на изложението BAU 2019 в Мюнхен.

Може да харесате още...