Ideal 7000 – ново измерение на енергийната ефективност от Aluplast

Ideal 7000

Модерната архитектура изисква нови стандарти в областта на техническите, функционални и естетически функции на дограмата. Промяната на правните изисквания за дограма, а преди всичко изискванията на клиентите, които търсят все по-топли прозорци, са тенденции, спрямо които не можем да останем равнодушни.

Ideal 7000 е пример за синергично използване на свойствата на профилите и стъклопакетите за създаване на прозорци, характеризиращи се с много ниско топлопреминаване. Полученият при тестове коефициент на топлопреминаване на профили със стойност до Uf=1.0 W/m2K, комбинирани с възможността за използване на по-широки и топли стъклопакети с ширина до 51 мм, гарантира най-добрите термични параметри на прозореца.

Ideal 7000

Това е система с външно уплътнение, което дава възможност да се предлага енергоспестяващо решение и за фиксирани остъклени конструкции без необходимост от адаптери. Голямата камера със солидна стоманена армировка гарантира стабилност на рамката.

Aluplast

Системата позволява свободно свързване на рамките с други серии профили с дълбочина 85 мм.

Сериите Ideal 7000 са достъпни във вариант с антрацитно ядро за по-добър естетичен ефект.

Колкото светът около нас става по-пъстър, толкова и популярността и делът на цветните прозорци на пазара се увеличава. Значително се променят предпочитанията относно цветовете, сред които преобладаващите са антрацит, базалт и различни нюанси на сивото.

Ideal 7000През последните години за архитектурата се мисли по коренно различен начин. Това се изразява както в търсене на оригинални проекти за сградата, така и в избора на използваните за строителството продукти, които дават възможност на тези обекти да имат уникален и индивидуален характер. В отговор на тези тенденции, ние предлагаме профили с антрацитно ядро, което позволява по-добра адаптация на прозорците към стилния и модерен интериор. Благодарение на антрацитното ядро, при двустранно фолирана дограма, имаме възможност да постигнем един цвят по цялото напречно сечение на профила. По този начин прозорците се вписват още по-добре в модерните интериорни и фасадни решения.

Нов подход към енергийната ефективност – „powerdur inside“

Ideal 7000

„Powerdur inside“ – иновативна технология за коекструкцията на PVC профилите с приложение на специални термопластични вложки, армирани с фибростъклени влакна Ultradur® High Speed, разработен в сътрудничество с фирмата BASF.

Ideal 7000Ideal 7000 е идеален пример за „хибридно“ решение, при което от една страна увеличаваме дълбочината на вградените профили до 85 мм, увеличаваме броя на камерите, влагаме енергоспестяващи стъклопакети с ширина 51 мм, а от друга страна премахваме стоманените армировки, т.е. елементите, които негативно влияят на топлинните свойства на конструкцията. Термопластът, подсилен с фибростъкло, заменя стоманата, използвана в конвенционалните PVC дограми и осигурява много по-добри топлоизолационни свойства при същите механични такива на прозореца.

Топли рамки без стомана

Металната армировка в профилите на прозоречните рамки създава термичен мост поради високата топлопроводимост. Изключително добрите механични свойства на материала Ultradur High Speed ​​са причина за успешното му използване в рамките на дограмата. Използването на powerdur позволява постигането на изразително подобрение на топлинните свойства на профилите, което до голяма степен е свързано с топлинната проводимост на Ultradur High Speed, която е 50 пъти по-ниска от проводимостта на стоманата.

За контакти и допълнителна информация – Алупласт България.

Може да харесате още...