Най-голямата индивидуална поръчка в историята на Hörmann

За най-големия немски логистичен център на Metro в Марл, Hörmann достави 407 индустриални секционни врати, товаро-разтоварни рами и товарни шлюзове, както и бързо движещи се врати, пожароустойчиви плъзгащи се врати и врати. Това е най-голямата индивидуална поръчка в историята на производителя на врати за дома и индустрията.

В периода между април 2017 г. и февруари 2018 г. производителят е доставил на най-големия логистичен център на Metro в Марл 407 индустриални секционни врати в комбинация с товаро-разтоварни рампи и товарни шлюзове, 58 пожароустойчиви плъзгащи се врати, 13 бързодвижещи се врати, 42 допълнителни индустриални секционни врати и около 250 други врати.

Оборудването на логистичния парк на Metro в Марл е най-голямата индивидуална поръчка във фирмената история на Hörmann досега. Високото качество на доставка на производителя допринесе за това, фирма Goldbeck GmbH, на която бе възложено изграждането на логистичния парк, да предаде последния строителен участък точно на 28. февруари 2018 г. на собственика на обекта Goodman. За концерна за недвижими имоти Goodman инвестицията е най-големият до момента логистичен център, изграждан за европейския пазар.

Най-големият логистичен център на Metro в северната част на областта Рур създаде около 1 000 нови работни места. Обектът се състои от две сгради с площ от 83 000 и 152 000 квадратни метра, включително и хладилна зона от около 28 000 квадратни метра. Това е общата площ на около 33 футболни игрища. „За навременното изпълнение на поръчка от такъв мащаб е необходим надежден партньор с много опит. Това е една от причините, поради които избрахме фирма Hörmann“, обяснява Timo Rogg, ръководител на строителния обект на Goldbeck.

Логистичният парк на Metro в Марл се състои от две сгради с площ от 83 000 и 152 000 квадратни метра и бе завършен през февруари 2018 г. Общата площ отговаря на размера на почти 33 футболни игрища. Снимка: Goodman

За индустриални секционни врати Goldbeck избра ръчно задвижвани врати с двустенни стоманени ламели от типа SPU F42. За външното затваряне на хладилните складове бяха избрани врати с двустенни стоманени ламели с прекъснат термомост от типа SPU 67 Thermo. Част от тези врати са допълнени от хидравлични товаро-разтоварни рампи с подаващ механизъм от типа HRT, които позволяват плавно и точно до сантиметър разгъване на подаващия механизъм на товаро-разтоварната рампа. При товарните шлюзове изборът падна върху модела LHP с двустенни панели тип „сандвич“. Във вътрешната част на сградите и в хладилния склад бяха монтирани бързо движещи се врати. В и между отделните халета еднокрили пожароустойчиви плъзгащи се врати, както и противопожарни врати осигуряват безопасността в случай на пожар.

Освен индустриалните секционни врати и товаро-разтоварната техника, Hörmann оборудва логистичния център на Metro също и с противопожарни врати и бързо движещи се врати

Обектът обединява на едно място новите национални централни складове на Real и Metro Cash & Carry. Отговорна за логистиката е обслужващата фирма Metro Logistics, собственост на концерна. Тя осигурява ефикасната дистрибуция на повече от 26 000 различни хранителни продукти и няколко хиляди нехранителни продукти. Чрез централизирането Metro постига по-голяма консолидация на логистиката и печели от по-голямата ефективност при управлението на складовата наличност и транспортирането, както и от по-кратките транспортни маршрути.

Metro е водещ международен специалист в търговията с хранителни продукти на едро и дребно. Компанията е представена в 35 държави и има над 150 000 служители по целия свят. През финансовата 2016/17 година Metro генерира оборот от около 37 милиарда евро.

Може да харесате още...