Система за изнесен монтаж на прозорци от Силико

Когато изолацията на фасадата е твърде дебела и след монтажа на прозорците достъпът на светлина би бил ограничен, когато искаме да избегнем образуването на мухъл около рамката и когато искаме да повишим топлоизолацията около прозореца, Силико ООД предлага решение със Система за изнесен монтаж на прозорци: профили Winframer Type 3 (в съответствие с изискванията на EnEV и RAL принципите за монтаж).

Изнесените профили Winframer Type 3 са изработени от високо компресиран Thermapor с плътност 150 kg/m³. Стойността на коефициента на топлопроводност е λ=0,040 W/m.K. Профилите създават цялостен термичен комфорт и спомагат за намаляването на топлинните загуби по периферията на светлия отвор, където минава рамката на прозорците.

Winframer Type 3 притежават висока товароносимост. Тежестта на рамката на прозореца се поема от Winframer 3 и се пренася към носещата стена. Самият профил се скрива с изолацията, тъй като се монтира на нейното ниво. Залепват се с Iso-Top Flex-Adhesive WF и допълнително се укрепва с винтове за директен монтаж и Г-образни планки.

Г-образни метални планки

Г-образните метални планки се използват за допълнително подсилване и стабилизация. Те се поставят във фабрично предвидените жлебове в профилите Iso-Top Winframer Type 3 и се монтират към зида едновременно с профила. Осигуряват допълнителна здравина на закрепване.

Iso-Top Flex-Adhesive WF

Iso-Top Flex-Adhesive WF е висококачествено, неутрално, еднокомпонентно хибридно лепило, специално разработено за монтиране на профилите за изнесен монтаж Winframer.

Подходящо е за множество повърхности – газобетон, тухла, бетон, полистирол и дърво. Препоръчва се да се изчаква 24 часа до последващ монтаж на рамките.
Цвят: бял. Опаковка: 600 мл.

Iso-Top Winframer топлоизолационен профил

Профилът се използва за топлоизолация на пространството под прозоречната дъска.

Подпорни котви Justa TT

Удобно нивелиране и сигурно монтиране

– Използват се вместо носещите стандартно използвани дървени трупчета за разпределяне на натоварването от долната страна;
– Също вместо стандартно използвани дървени трупчета за предварително странично фиксиране и изравняване;
– Перфектни за използване заедно с уплътнителните компресирани ленти на Iso Chemie – Германия.

Котви Justa BA

Удобно нивелиране и сигурно монтиране.

– Използват се за укрепване и разпределяне на натоварването;
– Подходящи за монтаж в зида;
– Подходящи за изнесен монтаж;
– Перфектни за използване заедно с уплътнителни компресирани ленти на Iso Chemie – Германия.

Iso-Bloco One
(Iso Chemie – Германия)

Iso Bloco One е мултифункционална компресирана самораздувна уплътнителна лента с дълготрайна атмосфероустойчивост, за трите нива на уплътнение (вътрешно, средно и външно).

Iso Bloco One е 100% въздухо непроницаема и устойчива срещу водни пари отвътре, осигурява топло и шумоизолация в средата и водонепроницаемост (повече от 1000 Pa устойчивост на биещ дъжд) отвън.

С използването само на Iso Bloco One, се спестява употребата на 3 различни продукта и се постига енергийно ефективен монтаж на прозореца. По принцип – Iso Bloco One позволява ефективно отвеждане на парата навън и бързо изсъхване на уплътнението на фугата, вследствие на появила се влага от стената. В същото време осигурява отлична външна хидроизолация на фугата.

Лентата има лепилен слой, който прилепва към рамката, която трябва да е предварително почистена с чистител SSG Unicleaner. Лентата се полага в компресирано състояние, като за равномерното и здраво залепване трябва да се притиска със силиконов валяк. След нанасяне тя постепенно раздува и уплътнява фугата.

Особено подходяща за “Пасивни къщи“.

Хидроизолиращи ленти за долната част на прозоречния отвор

Iso-Connect FD Outside

Iso Connect Outside FD е специална еластична лента за осигуряване на защитена от водата фуга. Притежава висока якост и може да се използва при движещи се фуги. Водоустойчива е и паропропусклива. Има лепилен слой от двете страни за улесняване на монтажа. След полагане може да бъде измазана или боядисана.

Gerband 612

Бутил лепенка с нетъкан текстил с възможност за измазване и боядисване

Gerband 612 е гъвкава водоустойчива бутил-каучукова лепенка с нетъкан текстил. Лепенката има голяма сила на залепване и се използва в строителството за изолиране, уплътняване и запеча­тване на отвори и фуги. Може да се лепи върху тухли, метал, бетон и др. Самата лепенка може да бъде покрита с мазилка или боя, заради слоя нетъкан текстил.

Iso-Connect Outside EPDM

Дълготрайна атмосфероустойчива EPDM мембрана за външна изолация с лепилен слой

Мембраната е подходяща за изолация на врати и прозорци във фасадната конструкция.

Притежава изключителна гъвкавост и механична якост.

Особено подходяща за хидроизолация под подпрозоречната рамка.

За повече информация се обърнете към Силико ООД.

Може да харесате още...