Биоклиматични перголи Alumil

Alumil

Как да трансформираме откритите пространства в закрити с функционалност и естетика

Водени от идеята за усвояване на външното пространство по естетичен и комфортен начин Алумил разработи и вече успешно реализира впечатляваща гама от решения за алуминиеви перголи.

Изчистените линии, без видими точки на скрепяване, и възможността за избор между различни варианти позволяват иначе семплите конструктивни решения да допълнят по най-естетичен и функционален начин обитаемите от нас пространства, като свободно стоящи и монтирани на стената, единични, двойни, тройни и т.н.

Creta

Alumil

Alumil

Corfu

Alumil

Naxos

Alumil

Биоклиматична философия Алумил

Според актуалното разбиране за биоклиматичен дизайн, към основната конструкция на перголата може да бъде интегрирано допълнително оборудване за създаване на контролирани условия на обитаване – засенчване, защита от дъжд/сняг/вятър, температура, вентилация, осветление, музика или просто комфорт посредством:
– стъклена (плъзгаща) система за затваряне на пространството;
– тъкани (щори) за затъмняване през деня;
– множество възможности за осветление през нощта;
– отоплителни и озвучителни системи, настилки и др.

Всички те развиват на открито „вътрешното“ пространство на перголата и създават нова дневна в екстериора, с възможност за експлоатация през цялата година.

а. Стъклена плъзгаща се система със скрити странични рамки осигурява затваряне с 4 панела. Деликатни профили в контактните зони между стъклата допринасят за повишената изолация при остъкляване с 10 мм закалено стъкло.

б. Ролетна слънцезащита ZIP екрани от тъкан с подходяща транспарентност и цвят, позволяват засенчване по цялата широчина на перголата. Решението се отличава със специален дизайн и скрит монтаж.

в.  Капаци от ламелна слънцезащита с окачване посредством ролков механизъм, системно решени в структурата на перголата, създават допълнително ефективно засенчване.

Alumil

г. Интегрирано (LED) осветление за рационална и стилна осветеност чрез:
– LED ленти, положени в специален канал по дължината на жалузите;
– Ивично осветление по периметъра от светодиодни ленти за видимо осветление;
– Възможност за скрито осветление.

д. Допълнително оборудване – автоматизацията на продукта позволява програмируемо осветяване и ламели, които се регулират през деня.

Усъвършенстван сензор за дъжд затваря ламелите веднага при първи индикации за валеж.
– Респективно сензори за вятър реагират превантивно за запазване на конструкцията от повреди при силни пориви на вятъра.
Светодиодните ленти и прожектори могат да се контролират от едно и също дистанционно управление.
Звукова система с Bluetooth технология може да бъде интегрирана, също.
– Модели PG120P Mykonos и PG160P Santorini са повече от класически перголи за контролирано слънчево засенчване и пълна защита от дъжд.
– Абсолютен минимализъм, елегантен дизайн и конструктивна стабилност дават възможност за изработка на перголи с размери до 6.5×4.5 м или 7.5×7.5 м.

Alumil

Напълно автоматизирани въртящи се жалузи допринасят за контролирана слънчева светлина, регулирана яркост и вентилация, както и ефективна защита срещу дъжд и различни  климатични условия. Моделът превръща откритото пространство в уютно и приятно място за обитаване – в духа на биоклиматичната философия.

Технически характеристики

а. Вграден мехнизъм за управление на ламелите
Нашите биоклиматични модели интегрират уникална и патентована ротационна система (0-135°), напълно скрита и вградена в специален жалуз, за да се осигури изключителна надеждност, както и безупречна и безшумна работа.

Ламелите се въртят тихо и се фиксират под желания ъгъл, предлагайки ефективно засенчване през деня.

Alumil

б. Модулен дизайн и асемблиране
Специален дизайн и фитинги гарантират здравина на връзките без видими фиксиращи точки, както и уникално лесен монтаж и окабеляване.

Alumil

в. Система за защита от дъжд
Усъвършенствана система за водоплътност и дрениране предотвратява потенциални проблеми при попадане на дъждовна вода или топене на сняг.

Забележително!

– Уплътнителни фланци без използване на силикон;
– Конструктивно широки профили с интегрирани улуци за ефективно дрениране;
– Скрито пространство за съхраняване на електрически устройства, като трансформатори или високоговорители и др.;
– Модулен монтаж със скрито скрепяване на елементитие позволява лесно и бързо изграждане на конструкцията, както надеждно фиксиране и окабеляване;
– Висококачествена повърхностна обработка на профилите с изключителна антикорозионна защита (Клас 2).

Alumil

Alumil

За повече информация – Алумил България.

Може да харесате още...