Дистанционно соларно задвижване за ролетни щори от Somfy

somfy

Плътно затворени, ролетните щори изолират и обезопасяват домовете и апартаментите от топлината/студа, шума и неоторизиран достъп на външни лица. При затворено положение, системите ролетни щори гарантират пълно затъмняване на помещенията и предоставят нужния за спокоен сън комфорт. Но развитието на практичните системи щори не спира до тук, тъй като все повече производители предлагат иновативни и гъвкави решения, съобразени с модерните нужди на интелигентните домове.

somfy

Така компанията Somfy скоро ще обогати продуктовата си гама със соларния комплект за обновяване 40 WireFree RTS, състоящ се от слънчев панел и допълнителна батерия, както и дистанционно управление с три различни варианта на въртящия момент. Слънчевият панел може да бъде прикрепен директно към касетата на ролетните щори или към фасадата на сградата. С мощност от 3.2 вата, системата работи надеждно дори когато е монтирана на северно изложение и при облачност. Батерията има капацитет от 2200 mAh и осигурява достатъчно енергия при пълно зареждане за около 30 цикъла на работа.

somfy

Както е обичайно за продуктите на компанията, задвижването автоматично разпознава крайните положения, и има функция откриване на препятствия плюс защита от замръзване. Така умният дом е напълно готов.

somfy

Соларният комплект Oximo 40 WireFree RTS може да се комбинира и със системата Smart Home на Somfy TaHoma Premium: това означава, че съответната ролетна щора може автоматично да се движи нагоре и надолу в зависимост от часовете на деня или интензивността на слънцето. В студения сезон комбинацията с вътрешния (стаен) температурен датчик Thermis WireFree io позволява използването на слънчевата светлина като естествен източник на енергия и спомага за значително намаляване на разходите за отопление.

somfy

В допълнение, соларните щори могат да бъдат свързани в мрежа чрез Somfy TaHoma Premium с много други продукти – като прозорци, осветление или алармена система – за създаване на персонални решения за всеки дом, и не на последно място – за повече сигурност и защита на жилищата, чрез надеждно обезопасяване и симулация на присъствие.

somfy

За повече информация: Somfy

Може да харесате още...