Ламинирано стъкло помага на птиците да разпознаят препятствието по пътя си

Kuraray

Нарастването на населението влияе върху местната флора и фауна. Урбанизацията води до навлизане на човека в райони, които традиционно са били територия на дивата природа, и поставя птиците пред непознати препятствия и структури, към които те трудно се приспособяват.

Този проблем се усложнява от все по-широкото използване на остъкляване в архитектурата. Стъклото се е превърнало във важен материал както за структурни, така и за естетически цели – от фасади на небостъргачи до прозорци в жилищните сгради.

Междинният слой BirdSecure® Pro на Kuraray предлага решение за стъкло, предназначено за защита на птиците, като същевременно остава естетически привлекателно за хората. Състоящо се от междинните слоеве Trosifol® PVB или SentryGlas® ionoplast, решението използва точков модел, интегриран в ламинираната структура, който помага на птиците да разпознаят препятствието по пътя на полета си.

Kuraray

Шарката става почти невидима за хората на разстояние 2 или повече метра. Междинният слой BirdSecure е ламиниран в стъклената структура и работи като типичните ламинати Trosifol® или SentryGlas®. Това решение е тествано от American Bird Conservatory и демонстрира изключителна ефективност при избягването на сблъсък с птици.

Снимки: Kuraray

Може да харесате още...