Alpolic – световен лидер при композитните панели

alpolic

Марката Alpolic е създадена от японския химичен гигант Mitsubishi Chemical Corporation през 1971 г. Днес Alpolic разполага с три производствени бази – в Япония, в Германия и в САЩ, което спомага компанията да се наложи като технологичен иноватор и световен лидер при производството на композитните панели. Продуктите на гиганта се произвеждат при най-прецизни и строги условия и преминават през различни тестове за качество и издръжливост. Компанията е специализирала своята дейност в производството на композитни панели, които отговарят на най-строгите противопожарни изисквания – клас на горимост А2 и В1 (fr).

Alpolic е многослоен композитен панел, превърнал се в синоним на качество и дълготрайност. Използва се основно в архитектурата за облицовка на фасади, както и за вътрешна и външна декорация. Уникално за Alpolic  е специално разработеното от японската Asahi Glass Company покритие Lumiflon, базирано на флуоро-полимерно покритие (FEVE), което осигурява най-високо ниво на устойчивост на UV лъчи, в сравнение с всички други познати технологии. Ето защо, Alpolic може да предложи гаранция на покритието до 20 години!  Точно тази запазена технология дава възможност и за избор на блясъка на покритието от 15 до 80% и превръща Alpolic в уникален материал с характерна визия и блясък. Lumiflon се нанася по специална технология, гарантираща перфектна цветова еднородност!

conforma

Продуктова гама на Alpolic:
– Alpolic® A2 – негорим материал със съдържание на над 90% минерални вещества. Използва се без ограничение от височината на сградата;
Alpolic®/fr – трудногорим материал, който притежава над 70% минерални вещества;
TCM – титаниев композитен панел с титаниева ламарина на лицевата страна – 0.3 мм. и дебел лист от неръждаема стомана на обратната страна – 0.3 мм;
SCM – композитен панел с два листа от неръждаема стомана – 0.3 мм;
ZCM – композитен панел с химически третиран цинков лист отпред и цинков лист на задната страна;
CCM – композитен панел с медна ламарина от двете страни.

Продуктовата гама на световноизвестния производител се допълва от Alpolic®/fr LT, Alpolic®, AL-Leather™, Alpolic®/fr-RF и други.

Проекти

През годините продуктите на Alpolic са използвани за реализиране на стотици мащабни проекти в различни сфери в цял свят. Част от тях са:
– Pickering Town Centre в Онтарио, Канада;
– 399 Park Ave в Ню Йорк, САЩ;
– Blackhawk Commander Corporate Center във Вирджиния, САЩ;
– Burj Al Arab в Дубай, ОАЕ;
– Edward Jones Southwest Campus в Темпи, САЩ;
– Hewlett Packard в Калифорния, САЩ.

conforma

conforma

conforma

Alpolic в Конформа

Конформа е официален дистрибутор, вносител и предпочитан търговски партньор на утвърдени и световнопризнати производители. Компанията е поставила изключително висок стандарт на предлаганите материали. Изградила е надеждни и коректни партньорски отношения с редица водещи фирми. Екипът на Конформа гарантира отлично обслужване и професионални консултации при изграждането на всеки проект.

За контакт и повече информация – Конформа, ексклузивен представител на Alpolic за България.

Може да харесате още...