Световна новост при болардите от Hörmann

Hörmann

Hörmann разширява асортимента от боларди за най-високи изисквания към сигурността: Съгласно информация на производителя автоматичните боларди A 275-M30-900 E и A 275-M50-900 E с електромеханично задвижване и предлагано като опция управление EFO се предлагат в тази комбинация само от Hörmann.

Допълване на серията High Security Line

След като през 2017 г. компания Hörmann започна да предлага системи за контрол на достъпа като боларди, роуд блокери и прегради с шипове, тази година в рамките на изложението BAU производителят представи новости в областта на болардите. Серията High Security Line се допълва с автоматичните боларди A 275-M30-900 E и A 275-M50-900 E. Така вече ще се предлагат съответстващи на най-високи изисквания към сигурността боларди за обезопасяване на чувствителни зони. Те разполагат с двигател без четки и предлагана като опция аварийна функция EFO. Съгласно информация на производителя тази комбинация се предлага за първи път на пазара.

Продуктите от серията High Security Line на Hörmann осигуряват контрол на достъпа в области с висока степен на сигурност, като например правителствени сгради, летища, терени за провеждане на мероприятия или други чувствителни области. Новите автоматични боларди A 275-M30-900 E и A 275-M50-900 E съответстват на високите изисквания за сигурност на класовете M30 и M50. Електромеханичните боларди могат да се издигат и спускат автоматично. Така едновременно са налице бариера за защита от неоторизиран достъп и позволено преминаване само при спуснат болард.

Hörmann

Новите боларди A 275-M30-900 E и A 275-M50-900 E разполагат с електромеханичен двигател без четки, който е изключително устойчив на износване поради липсата на плъзгащи контакти. В сравнение с хидравлично задвижваните боларди отпада също така инсталирането на хидравлични компоненти и следователно проверката на налягането и нивото на маслото. Ето защо електромеханичните боларди на Hörmann намират приложение също и при строги ограничения в областта на опазването на околната среда, както и при екстремни температури. Освен това проверки – например на хидравличните компоненти и на налягането на маслото – не са необходими и следователно болардите са с минимална поддръжка. Благодарение на двигателя без четки новите боларди ускоряват много бързо. Функцията за плавно потегляне и плавно спиране позволява изключително тихо издигане и спускане на болардите без вибрации. В случай че бъдат допълнително оборудвани с предлаганото като опция управление EFO (Emergency Fast Operation), те могат да се издигат в рамките на около 1,5 секунди. Това позволява бързо повторно блокиране например на входове, преминаването през които се позволява само за кратко, което се цени най-вече в аварийни ситуации. Според Hörmann тази комбинация от аварийна функция EFO и електромеханичен двигател без четки е новост на световния пазар.

Болардите за висока степен на сигурност A 275-M30-900 E и A 275-M50-900 E се характеризират с голяма устойчивост на удар от превозни средства. В зависимост от съответната енергия при удар преминаването се възпрепятства напълно или се забавя значително, така че съответното място или сграда може на практика да се прегради надеждно. Това се доказва със сертификации от международно признати краш тестове, проведени от независими институти. Така например сертифицираният в клас M30 болард A 275-M30-900 E издържа на удар от камион с тегло около 7,5 тона, движещ се със скорост около 50 км/ч, а сертифицираният в клас M50 болард A 275-M50-900 E – на удар от камион с тегло около 6,8 тона, движещ се със скорост дори около 80 км/ч.

Hörmann

Новите електромеханични боларди за висока степен на сигурност, предлагани от Hörmann разполагат с международно признати сертификации M30, съответно M50. Следователно те издържат на удар от камион с тегло около 7,5 тона, движещ се със скорост около 50 км/ч (болард A 275-M30-900 E), съответно с тегло около 6,8 тона, движещ се със скорост около 80 км/ч (болард A 275-M50-900 E).

За повече информация – Hörmann.

Може да харесате още...