Безконтактно и комфортно отключване с еДръжка за врата HandsFree

HandsFree

– Високо удобство за достъп на входната врата чрез безконтактно отключване на моторната брава.
– Отключване само с едно движение на крака: не е необходимо при пристигането на вратата да се притеснявате за малки деца, обемисти предмети, тежки чанти и т.н.
– Шифрована комуникация и интегрирана функция за защита в обкова защитават от неоторизиран достъп.

еДръжката за врата HandsFree предлага на потребителя уникално ниво на удобство при пристигане на входната врата: дава възможност за отключване на входната врата, без да изпускате нещо от ръка. Само с едно движение на крака през светлото поле на пода, непосредствено под фитинга, моторната брава на входната врата се отключва и вратата може да се отвори. Чрез зашифрования сигнал на транспондера автоматично се разпознава дали приближаващото лице е упълномощено да влезе.

Безконтактно отключване на входната врата

Ако човек се приближи до входната врата със съответен транспондер, на пода под порталната дръжка се появява светлинно поле. Едно малко движение през това светлинно поле – с крак или с чадър, помощно средство за ходене или други подобни – това е достатъчно: Моторната брава на входната врата се отключва и вратата може да се отвори.

HandsFreeУдобен достъп дори с пълни ръце

еДръжката за врата HandsFree прави достъпът изключително лесен: малки деца в ръцете ви, обемисти предмети или дори тежки пазарски чанти могат лесно и удобно да бъдат внесени в къщата – вече няма нужда да ги поставяте пред вратата и да търсите ключа. Пристигането у дома също е много по-лесно за хората, които разчитат на използването на помощни средства за ходене.

Още по-голямо удобство в комбинация с автоматични отварящи се врати

В съчетание с други монтажни елементи, например с автоматични отваряния за врати, затваряния за врати или задвижвания на люлеещи се врати от други производители, удобството на еДръжката за врати от Хоппе може да се увеличи още повече: компании като Rubner Türen от Южен Тирол или фабриката за врати Safenwil от Швейцария предлагат входни врати, при който еДръжката за врата HandsFree е комбиниранa с елементи на електронно задвижване. В този случай вратата не само се отключва без контакт, но и се отваря автоматично. Това означава, че вратата се отваря след отключване и – в зависимост от типа на задвижването – може също така отново да се затвори автоматично след преминаване през нея. Комбиниранa по този начин, еДръжката за врата HandsFree предлага ниво на удобство, подобно на това на добре познатото безконтактно отваряне на багажника в автомобилите.

Интегрирани функции за безопасност

Комуникацията между транспондера и управляващото устройство е AES-криптирана според съвременното състояние и предлага значително по-висока сигурност от конвенционалния ключ. Чрез радиуса на радиозасичане от само един метър комуникацията е допълнително защитена. еДръжката за врата HandsFree също може да различи дали сигналът на транспондера се изпраща отвътре или отвън – това предотвратява случайно освобождаване на вратата отвътре.

Зоните за вход на вратите могат да бъдат проектирани по различен начин: За да се осигури добра видимост на светлинното поле върху различни основи, могат да бъдат избрани различни светлинни цветове.

HandsFree

Лесен монтаж

Монтажът от инсталатора на еДръжката за врата HandsFree е безпроблемен: той не трябва да фрезова нищо странично, а само трябва да изведе предварително монтирания кабел от порталната дръжка до моторната брава. Монтажът на еДръжката за врата HandsFree се извършва както обикновено с изпитаната система за закрепване на портални дръжки от Хоппе.

Групата Хоппе е лидер на пазара в Европа в разработването, производството и продажбата на обковни системи за врати и прозорци. Семейната компания, основана през 1952 г. със седалище в Швейцария, има около 2800 работника по целия свят. Тя се управлява от Волф Хоппе и Кристоф Хоппе, представители на второто поколение, заедно с Кристиан Хоппе, първият представител на третото поколение, който е активен от 2012 г.

За повече информация – www.hoppe.com.

Може да харесате още...